Обсяг інвестиційних проектів Дніпропетровської області, що перебувають на різному етапі реалізації, сьогодні перевищує 1,8 млрд. дол. Про це повідомив директор Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства (ДІА) Анатолій КОМІРНИЙ, передає ІА «МІСТ-Дніпро».

«На сьогоднішній день у роботі Дніпропетровського інвестиційного агентства перебуває 31 проект. На січень 2012 року вже запланована зустріч, на якій буде розглянуто графік супроводу проекту будівництва заводу з виробництва плаского фасадного скла Euroglass, очікуваний бюджет якого становить 300 млн. дол. Йде підготовка будівництва великого логістичного центру на базі Криворізького аеропорту. Передбачуваний бюджет проекту - 200 млн. дол. Визначено потенційного інвестора й підписано тристоронній меморандум про співпрацю з місцевою владою. Також у роботі проект, пов`язаний із нарощуванням промислових потужностей Дріжджового заводу Lesaffre, який входить до складу ЕВА. Загальний бюджет портфеля інвестиційних проектів, які веде агентство, перевищує 1,8 млрд. дол.», - розповів А.КОМІРНИЙ.

У 2011 році експертами ДІА було створено портфель пропозицій для інвесторів, що складається з 66 проектів різної стадії реалізації. В області вже введено в експлуатацію перший проект - торгово-розважального комплексу «ТЕRRA Кривий Ріг» вартістю 11,3 млн. дол., завдяки чому було створено 900 робочих місць.

Відео дня

Один із найбільших інвестиційних проектів, що реалізовуються в області, - будівництво заводу з переробки ТПВ, бюджет якого становить 500 млн. дол.

Як раніше повідомляло видання «Дзеркало тижня. Україна», Дніпропетровська область достатньо швидко й упевнено стає інвестиційними воротами України.

«На Дніпропетровщину припадає найбільший в Україні обсяг прямих іноземних інвестицій, що становить понад вісім мільярдів доларів США. З них понад мільярда - за 2010 і 2011 роки. Шістнадцять країн здійснюють прямі мільйонні інвестиції в область. Серед них – Велика Британія, США, Німеччина, Австрія, Росія, Ізраїль. Цей показник і став основним аргументом для Асоціації європейських регіонів у ході ухвалення рішення про членство Дніпропетровської області в АЄР”, - цитує видання слова губернатора Дніпропетровської області Олександра ВІЛКУЛА.