Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив, виступаючи на початку засідання координаційного штабу, створеного за дорученням глави держави для розслідування вибухів у Дніпропетровську 27 квітня.

"Порядок і безпека в країні - це наш з вами спільний обов’язок", - наголосив Президент.

Він підкреслив, що з огляду на Євро-2012, необхідно врахувати "всі можливі вузькі місця, прорахувати їх і зробити за короткий час всю необхідну роботу".

Відео дня

Як зауважив В.Янукович, події в Дніпропетровську показують, що коли були мобілізовані сили, то можна було побачити, що вони у нас є. При цьому Президент наголосив, що працював у цілодобовому режимі над цією темою і володіє стовідсотковою інформацією. "Якщо б ми так працювали у звичайних умовах, ми виглядали б набагато краще, тобто коли мобілізувати сили – побачили, вони в нас є, і достатньо", - заявив В.Янукович.

За його словами, Рада національної безпеки і оборони України має узагальнити всю роботу, яка була проведена і ще проводиться після вибухів, щоб на майбутнє використовувати цей досвід.

Як повідомляв УНІАН, 27 квітня в центрі Дніпропетровська прогриміли 4 вибухи, внаслідок яких постраждала 31 особа, в тому числі 10 дітей.

За фактами вибухів порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.