Як повідомив УНІАН сам потерпілий А.Хома, за допомогою легкозаймистої суміші було підпалено автомобіль марки Rover 75, який знаходився біля його житлового будинку на власній ділянці, яка огороджена з чотирьох сторін.

На місці події працювали працівники Городоцького РВ ГУМВС України у Львівській області, пожежники, силами яких вдалось локалізувати пожежу, та обласна криміналістична лабораторія.

Потерпілий пов’язує напад виключно з громадською позицією та своєю журналістською діяльністю.

Відео дня

Як повідомили УНІАН у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області, сьогодні о 3.15, у Городоцький райвідділ міліції звернувся 39-річний житель міста Городок, головний редактор одного з районних часописів, який повідомив, що автомобіль марки Rover 75, який належить жителю Дніпропетровська і яким він користується на праві тимчасового талону, вщент згорів.

Як зазначається у повідомленні, правоохоронці з’ясували, що невідома особа, взявши дерев’яну палицю, обмотала на неї поролон та, змочивши його у займистій суміші, провела по правій стороні автомобіля – від передніх до задніх дверей. Після цього автомобіль підпалили.

Порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або яке заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки). Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до п'ятнадцяти років.

Проводиться розслідування.