Нестор ШуфричУсі жителі Бердянська, будинки яких постраждали від підтоплення під час урагану 11 листопада, повинні одержати компенсацію заподіяних негодою збитків до 10 грудня.

Як повідомили УНІАН в прес-службі МНС України, про це міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор ШУФРИЧ заявив сьогодні в Бердянську на нараді з представниками місцевих властей і керівництвом Запорізької обласної державної адміністрації.

"За словами міністра, завтра до Бердянська прибудуть 20 спецкомісій з експертів-оцінювачів, які обстежать тих 494 будинки, що вимагають відновлення, і складуть акти пошкодженого майна, на підставі яких розраховуватиметься розмір зазнаного громадянами збитку", - повідомили в прес-службі. У міністерстві відзначили, що компенсуватися буде як вартість відновлення пошкоджених будівель, так і вартість пошкодженого в результаті підтоплення майна: побутової техніки і т.п.

Відео дня

"До 10 грудня в "Ощадбанку" має бути відкритий рахунок для кожної постраждалої сім`ї, і з цього приводу мають бути перераховані гроші. Обсяг збитків розраховуватимемо об`єктивно і справедливо, але наживатися на ситуації, що склалася, не дозволимо», - заявив Н.ШУФРИЧ", - повідомили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, в результаті роботи спецкомісій, створених мерією Бердянська, сума збитків жителів, що постраждали в результаті підтоплення, склала 10 млн. грн. За інформацією мерії Бердянська, ця сума потрібно людям на відновлення житла: зруйнованих стін, покрівель і т.п., без урахування вартості побутової техніки, що прийшла в непридатність, меблів, домашніх і носильних речей.

На сьогоднішній день на ліквідацію наслідків урагану 11 листопада уряд авансовим платежем виділив Бердянську 5 млн. грн., ще 500 тис. грн. було виділено місту з резервного фонду бюджету Запорізької області.