хабар взятка

Як повідомили УНІАН у прес-службі ГУБОЗ МВС України, голова райадміністрації та його перший заступник вимагали від приватного підприємця 40 тис. дол. за підписання документації на орендування земельної ділянки для розміщення 10 об’єктів сезонної торгівлі.

На тему: На Кіровоградщині слідчий вимагав 20 тисяч хабара

Посадовців затримали «на гарячому» під час одержання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 160 тис. грн, першу частину – 20 тис. дол., вони отримали раніше, йдеться в повідомленні.

Відео дня

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу, проводяться подальші слідчі дії в кримінальному провадженні та встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

Затриманим загрожує позбавлення волі строком від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.