Наталія Королевська

Міністерство соціальної політики відмовляється від ідеї скорочення терміну перебування безробітних на обліку і не планує порушувати це питання найближчим часом, заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

«Ми не плануємо, і я попередила про це Державну службу зайнятості, що не дозволю скорочувати сьогодні в складній економічній ситуації хоч на один день право людини одержувати допомогу з безробіття і перебувати на обліку. Це питання не обговорюється і дискусії сьогодні воно не підлягає», - сказала міністр, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН.

При цьому вона уточнила, що на сьогодні 100% допомоги профінансовано в повному обсязі. «Вся допомога на сьогодні профінансована на 100%. Люди їх одержали, одержать сьогодні, як мінімум, у понеділок», - зазначила Королевська.

Відео дня

Водночас вона наголосила, що заходи, що вживаються міністерством, зовсім не означають, що Центри зайнятості перестануть шукати людям роботу. «Сьогодні служба зайнятості перетворилася на службу фінансування безробіття. Виплачується допомога і більше жодної роботи не виконується. А служба зайнятості повинна шукати роботу, пропонувати роботу і працевлаштовувати людей», - сказала міністр.

На тему: За статеву дискримінацію при прийомі на роботу змусять платити штраф

Вона також повідомила, що з 1 листопада центри зайнятості Державної служби зайнятості працюватимуть у тісній координації з органами Державної інспекції з питань праці, оскільки це відповідає раніше озвученому дорученню першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, який закликав розробити проект рішення про об'єднання двох відомств.

«Ми підготували проект указу, але ми розуміємо, що в якісь короткі терміни питання не буде вирішено. Проте у будь-якому разі координація взаємної роботи почнеться вже з 1 листопада», - сказала Королевська.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр соціальної політики Наталія Королевська називала неприпустимим той факт, що в Україні середній термін перебування безробітних на обліку в органах зайнятості становить 190 днів і більше. На думку міністра, Україна повинна поступово переходити на європейські стандарти в цій сфері. Рівень безробіття в Україні у вересні 2013 року зменшився порівняно з минулим місяцем до 1,5% з 1,6% від загальної кількості працездатного населення. В абсолютних цифрах кількість безробітних у вересні становила 422,1 тис. осіб проти 435,4 тис. у серпні.