REUTERS

Нардепи від провладної фракції "Слуга народу" обговорюють питання стосовно категоричної заборони продажу спиртних напоїв в поїздах, розпивання там спиртних напоїв і посадку в транспорт осіб, у яких є очевидні ознаки алкогольного сп'яніння.

Про це заявив нардеп Максим Бужанський в ефірі телеканалу ZIK.

Зокрема, коментуючи резонансний випадок в потягу сполученням "Маріуполь – Київ", коли жінку, яка їхала у купе з дитиною, побив і намагався зґвалтувати невідомий чоловік, він зауважив, що поліція на транспорті раніше виконувала свою функцію, оскільки першочерговим її завданням було запобігати вчиненню злочинів.

Відео дня

Читайте також"Мерзота знущається": побита в поїзді Анастасія Лугова розповіла, як врятувалася

При цьому Бужанський зауважив, що це проблема не лише "Укрзалізниці", вона є комплексною, і її потрібно вирішувати спільно із МВС та парламентом.

"Міністерство внутрішніх справ спільно з парламентом, можливо, з правоохоронним комітетом, транспортним комітетом повинні розробити в найкоротші терміни нову концепцію і повернути поліцію в поїзди. До речі, між народними депутатами від "Слуги народу" зараз обговорюється таке питання, щоб категорично заборонити продаж спиртних напоїв в поїздах, розпивання спиртних напоїв у поїздах і посадку в транспорт осіб, у яких є очевидні ознаки алкогольного сп'яніння", - розповів він.

Як повідомляв УНІАН, за даними прокуратури, вранці 31 липня в поліцію Києва надійшло повідомлення про те, що в одному з вагонів пасажирського потяга сполученням "Маріуполь - Київ" пасажир побив і намагався зґвалтувати жінку.

Читайте такожУ прокуратурі розповіли, що загрожує чоловіку, який побив і намагався зґвалтувати пасажирку поїзда

За словами потерпілої Анастасії Лугової, чоловік без верхнього одягу увірвався в її купе близько 03:00, у присутності її неповнолітнього сина почав завдавати ударів кулаками по обличчю і намагався вчинити дії сексуального характеру. Потерпілій разом з дитиною вдалося втекти від зловмисника.

Після прибуття поїзда на станцію залізничного вокзалу "Київ-Пасажирський" чоловіка затримали. Зловмисником виявився раніше тричі судимий за викрадення, хуліганство та крадіжку Віталій Рудзько, уродженець Запоріжжя 1975 р.н. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 153 (сексуальне насильство) і ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

1 серпня Солом'янський райсуд Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 28 вересня без права виходу під заставу.