REUTERS

Іран попросив французьке агентство з розслідування подій BEA розшифрувати «чорні скриньки» збитого українського літака МАУ.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на коментар іранського посла Фархада Парвареша журналістам.

«Іранський AAIB недавно звернувся до BEA з проханням про те, щоб Іран доставив записуючі пристрої в приміщення BEA у Франції, щоб їх можна було розшифрувати в присутності представників інших залучених країн і ICAO, якщо BEA зможе це зробити», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожЗбиття літака МАУ: в Ірані у справі з'явилось шестеро обвинувачених

У Франції раніше заявляли, що офіційно не отримували запит і продовжували переговори з Іраном, Канадою та Україною про свою можливу участь.

Довідка УНІАН. 8 січня в Ірані розбився літак «Міжнародних авіаліній України», що виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб.

На борту Boeing 737 перебувало 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великобританії.

Через три дні президент Ірану Хасан Рухані визнав, що український лайнер було збито «внаслідок ненавмисної людської помилки» і пообіцяв притягнути винних до відповідальності. Країни-учасниці Міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи літака МАУ неодноразово вимагали від Ірану передати групі «чорні ящики» зі збитого лайнера.

7 червня заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін заявив, що Іран досі не відповів на ноту України про врегулювання всіх питань у справі літака «Міжнародних авіаліній України.