Вночі 4 березня російські військові обстріляли Запорізьку атомну електростанцію / фото REUTERS

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель закликає Російську Федерацію не порушувати правила безпеки на українських атомних електростанціях.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Боррель сказав на брифінгу після надзвичайного засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ у Брюсселі.

"Вночі ми бачили російську атаку в безпосередній близькості від української атомної електростанції. Найбільша українська атомна електростанція зазнала нападу, і це безумовно неприйнятно, оскільки може створити катастрофічні наслідки. Це може викликати екологічну та гуманітарну катастрофу для всієї Європи", - підкреслив Боррель.

Відео дня

"Російська армія повинна не порушувати надзвичайні зони безпеки навколо місць, де розташовуються АЕС, і ми повинні забезпечити безпеку цих зон, оскільки безпека всього європейського континенту може постраждати", - підкреслив Боррель.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міста.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • Вночі 4 березня російські військові обстріляли майданчик Запорізької атомної електростанції, в результаті чого виникла пожежа на території атомної станції.