Це не перший випадок доставки "Укрпоштою" листів з окупованого Криму / фото УНІАН

"Укрпошта" доставили з російського суду в окупованому Криму лист на домашню адресу голови Меджлісу кримських татар Рефата Чубарова, оформлений як "просте міжнародне" відправлення.

Про це Чубаров написав у Facebook.

"Знаючи, що поштові відправлення з окупованого Криму не можуть самостійно пересуватися через державні кордони, оглянув обидва конверти", – написав він.

Лист був запакований у два конверти: один (внутрішній) був позначений штемпелем з окупованого Криму, інший (зовнішній) – з російського Ставрополя.

facebook.com/dogrujol

"Примітивна хитрість, але достатня, щоб обійти санкції та обдурити "Укрпошту", – додав Чубаров.

Політик пояснив, що "верховний суд Республіки Крим" спершу відправляє пошту в Росію, а звідти обхідним шляхом ця пошта потрапляє на територію України як міжнародна посилка.  

Читайте також"Не у комі": стало відомо, в якому стані перебуває побитий екс-політв'язень Балух

Чубаров стверджує, що таким чином поштові установи Росії намагаються розмивати суверенітет України щодо Криму. При цьому він також висловив претензію СБУ, яка повинна ретельно перевіряти посилки з Росії.

Як виявилось, це не перший випадок доставки "Укрпоштою" посилок з анексованого Криму. У коментарях під дописом Чубарова в Facebook деякі користувачі викладали свої фото з конвертами з окупованого півострова.

За що окупанти «судять» Чубарова

  • Наприкінці березня росіяни в Криму відкрили справу проти Чубарова за статтями про організацію масових заворушень, публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ.
  • Чубаров відреагував на провадження заявою про те, що російська влада «почала чергову хвилю репресій проти кримськотатарського народу». Своєю чергою, український омбудсмен Лариса Денісова назвала справу незаконною.
  • 23 липня «суд» в Сімферополі розпочав розгляд справи щодо Чубарова. Тоді судові пристави не пустили слухачів на засідання і в будівлю суду.