Хлопці, які воюють, добровольці - хотіли б почути про демобілізацію / колаж УНІАН, фото УНІАН

Закон про мобілізацію був потрібен давно, бо людей не вистачає, але залишається проблема з боєприпасами. Про це в ефірі "Тема з Мосейчук" заявив політолог та військовий Кирило Сазонов.

"Добре, що прийняли закон. Не зрозуміло, чому так довго тягнули. Питань до нього багато - кого бронюють, кого не мобілізують. Хлопці, які воюють, добровольці - хотіли б почути про демобілізацію. Навіть ті, хто прийшов учора, хотів би про це знати. Але ми розуміємо, що не можемо зараз просто взяти речі і поїхати додому", - сказав він.

Сазонов зауважив, що важливим питання буде навчання нових бійців, бо зараз до навчальних центрів є багато питань. 

"Навіть у бригаді люди часто проходять останню підготовку набагато краще. Бо коли ти з побратимами по своїй спеціальності - то навчання набагато краще", - розповів військовий.

Та люди у війську дуже потрібні, наголосив Сазонов. Зараз, через нестачу людей, бійці проводять на позиції по декілька діб і можуть втрачати пильність.

"Нам потрібне поповнення, бо хлопці мають відпочивати. Бо людина, коли два дні в окопах - завдання навіть таке, як сходити в туалет та не задвухсотитись", - сказав він.

Водночас, гострою залишається нестача боєприпасів. Зараз у росіян снарядів значно більше. Хоча, ще півроку тому на полі бою був паритет.

"Влітку минулого року ми вийшли на паритет. Ми бачили з перехоплених переговорів та допитів полонених, що вони в шоці. Казали, що їх засипають ракетами, снарядами, мінами. Українці криють з усього. А потім вже почало ставати гірше і гірше", - розповів Сазонов.

Закон про мобілізацію - деталі

У четвер, 11 квітня, Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект про мобілізацію. Відповідне рішення підтримали 283 народних депутата.

Ухваленим сьогодні Верховною Радою України законом про мобілізацію передбачено позбавлення ухилянтів через суд водійських прав за поданням керівника ТЦК, але не у випадку, якщо транспортний засіб є основним джерелом доходів.

Вас також можуть зацікавити новини: