У Київській області через випадки захворювання на COVID-19 на дистанційну роботу повністю переведено 8 шкіл та 12 класів в 11 навчальних закладах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час онлайн-брифінгу повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

«У 19 закладах виявлено випадки захворювання на коронавірусну хворобу. Це як педпрацівники, так і, власне, учні. 8 шкіл повністю переведені на дистанційну роботу. …Ще в 11 навчальних закладах на дистанційне навчання переведено 12 класів. В результаті 2 405 учнів та вчителів терміново переведено на дистанційне навчання в обласних закладах освіти», - сказав Володін.

Відео дня

Як зазначив керівник області, крім шкіл в області в умовах адаптивного карантину працює 659 закладів дошкільної освіти, які відвідує 33 тис. 166 дітей.

«У зв’язку із захворюванням на COVID-19 закрито на карантин 4 дитсадки», - повідомив він.

За словами Володіна, у всіх закладах, де виявлено коронавірусну хворобу, проведено дезінфекцію приміщень. Працівників закладу, які контактували з хворими, попередили про необхідність дотримання карантинного режиму шляхом самоізоляції, проводяться ПЛР-тести.

Читайте такожВ ОП розповіли, чи загрожує Україні новий жорсткий карантин

Адаптивний карантин в Україні 

З 1 серпня адаптивний карантин в Україні передбачає поділ всіх регіонів на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому.

У кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження. Найм'якші - в "зеленій" зоні, найбільш жорсткі заборони очікують регіони "червоної" зони (заборона на роботу громадського транспорту, ТРЦ, кафе і ресторанів (крім доставки), відвідування дитячих садків, шкіл та ін.).

З 7 вересня до "Червоної зони" потрапили вже три обласні центри: Івано-Франківськ, Тернопіль та Чернівці.