Міністр оборони прийняв рішення про виплату разової допомоги членам сімей загиблих \ фото REUTERS

Члени сімей загиблих військовослужбовців внаслідок катастрофи Ан-26 отримають по 1 млн 576 тис. грн допомоги.

Читайте такожАварія Ан-26 під Харковом: рятувальники знайшли тіла усіх загиблихЯк передає кореспондент УНІАН, про це на засіданні уряду повідомив заступник міністра оборони Ігор Старобінський.

«Міністром оборони прийнято рішення про виплату разової грошової допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців. Розмір виплат складає 750 прожиткових мінімумів, що становить 1 млн 576 тис. грн на кожного. Виплати будуть здійснені за рахунок фондів Міністерства оборони», - сказав заступник міністра.

Своєю чергою прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Мінсоцполітики з’ясувати, чи були застраховані члени екіпажу літака від нещасних випадків.

Катастрофа Ан-26 в Чугуєві

Ввечері 25 вересня у Харківській області поблизу Чугуєва зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб - військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба.

На місці катастрофи відразу знайшли тіла 22 загиблих, вранці сьогодні – ще одного та вдень – ще двох. Двох осіб з травмами було госпіталізовано. Вранці один з госпіталізованих помер.

Слідчі ДБР відкрили провадження за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу і тяжкі наслідки (ст. 416 Кримінального кодексу).

Міністр оборони Андрій Таран заявив, що, згідно з попередніми даними, причиною катастрофи літака стало те, що він зачепився крилом за землю. Ан-26 був 1977 року виробництва. На ньому здійснювалися тренувальні польоти.

Президент Володимир Зеленський оголосив сьогодні в Україні день жалоби для вшанування пам'яті загиблих льотчиків і курсантів.