Острів знаходиться поряд із парком "Наталка" / фото ua.depositphotos.com

Правоохоронці спільно із КМДА запобігли незаконному відчуженню у приватну власність Оболонського острова площею 147,7 тис. кв.м, що розташований поряд зі столичним парком "Наталка".

Як розповіли в НАБУ, центральна колегія Мін’юсту задовольнила скаргу щодо скасування реєстрації острова за приватною компанією.

Детективи НАБУ втановили, що в 2019-2020 роках з власності територіальної громади м. Києва виведено гідротехнічну споруду "Дамба напірна-багатофункціональна", що розташована біля Оболонської набережної. Її площа, згідно з даними реєстру, складає 143 тис. кв.м, що майже збігається з площею території Оболонського острова (147,7 тис. кв.м).

Відео дня

Але право власності на дамбу незаконно оформили на приватну компанію. Водночас, відповідно до міського кадастру територія острова обліковується за комунальним підприємством "Плесо" і належить громаді Києва. Більш того, острів Оболонський включено до переліку територій, де має бути створено ландшафтний парк "Дніпровські острови".

"Після встановлення цих фактів, за ініціативи детективів НАБУ, було створено спільну з КМДА робочу групу, яка на підставі зібраних матеріалів розслідування підготувала скаргу щодо скасування реєстрації, яку врешті й задовольнив Мін'юст. Крім того, нотаріуса, причетного до цієї незаконної реєстрації, позбавили ліцензії, а іншому заборонили діяльність до з’ясування усіх обставин", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, за клопотанням прокурорів в управління АРМА передано корпоративні права на 350 млн грн торгово-розважального центру Ocean Plaza в Києві, кінцевим бенефіціарним власником якого є громадянин РФ з близького оточення очільника країни-агресора.

Гроші від діяльності ТРЦ отримували громадяни РФ, які у подальшому використовували їх для функціонування патронних заводів та забезпечення боєприпасами військових РФ на території України.

Вас також можуть зацікавити новини: