Суд залишив без розгляду клопотання адвокатів Коломойського про зміну йому запобіжного заходу / фото УНІАН

Шевченківський районний суд міста Києва залишив без розгляду клопотання адвокатів бізнесмена Ігоря Коломойського про зміну йому запобіжного заходу.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне клопотання адвокати заявляли у зв'язку з погіршенням стану здоров'я Коломойського.

Під час засідання адвокати також заявили клопотання про те, аби допитати у якості свідка лікаря, який складав консультативний висновок щодо стану здоров'я бізнесмена.

Відео дня

Водночас прокурор зазначив, що клопотання про допит свідка вважає передчасним, і заявив клопотання про залишення клопотання сторони захисту без розгляду.

Так, суддя задовонильнила заяву прокурора, ухваливши рішення залишити клопотання адвокатів про зміну запобіжного заходу без розгляду.

У коментарі журналістам адвокат Коломойського Олександр Лисак зауважив, що для нього рішення суду було несподіваним. "На мою думку, у слідчого судді відсутні були повноваження про... задоволення заяви прокурора і залишення без розгляду моєї заяви про зміну запобіжного заходу", - сказав він.

Лисак також, зокрема зазначив, що "залишення без розгляду - це фактично згода з тим, що воно вже не має актуальності".

"А ми вважаємо, що воно є актуальним. Враховуючи те, що ми, по-перше, і доповнили наше клопотання про зміну (запобіжного заходу - УНІАН), і надали ще додаткові матеріали. Тому суд повинен був розглянути наше клопотання. А за результатами розгляду міг прийняти одне з двох рішень: або задовольнити, або відмовити", - наголосив адвокат.

Він повідомив, що сторона захисту звернеться до Київського апеляційного суду з апеляційною скаргою на це рішенння. "Вважаємо, що це рішення не відповідає вимогам процесуального законодавства", - сказав Лисак і додав, що якщо апеляційна інстанція цю апеляційну скаргу не візьме до розгляду, то адвокати звертатимуться до Верховного суду.

Стосовно погіршення стану здоров'я Коломойського Лисак зауважив, що хотів би, аби бізнесмен сам коментував це питання, але "суд обмежив нас у цьому".

Адвокат також повідомив, що сьогодні планується черговий допит Коломойського. "Ігор Валерійович зацікавлений у співпраці", - додав він.

Суд над Коломойським

Як повідомляв УНІАН, Коломойський перебуває під вартою з початку вересня, коли йому оголосили про підозру. Спочатку розмір застави як альтернативного запобіжного заходу становив 509 млн грн. Однак згодом суд збільшив її до 3,9 млрд гривень.

Бізнесмена звинувачують у заволодінні 5,8 млрд грн в 2013-2014 роках за допомогою співробітників "ПриватБанку", засновником і акціонером якого він був.

Суд першої інстанції та апеляційний суд систематично відмовляють адвокатам Коломойського у зміні запобіжного заходу чи зменшенні застави, попри те, що захист наголошує на незадовільному стані здоров'я бізнесмена та неможливості внесення ним застави через відсутність таких коштів.

Захист Коломойського також наголошує, що під час перебування в ізоляторі тимчасового тримання він "має серйозні проблеми" з доступом до медичної допомоги.

9 листопада захисники бізнесмена заявили про необ'єктивність слідства та погіршення стану здоров'я свого клієнта. За їхніми словами, в СІЗО у Коломойського виявили нові захворювання, які неможливо лікувати в умовах ізоляції.

Вас також можуть зацікавити новини: