Ляшко прокоментував вакцинацію персоналу шкіл / фото УНІАН

В Україні контролювати вакцинацію проти коронавірусу персоналу шкіл будуть кілька державних структур.

Про це в ефірі "Свобода слова" на ICTV розказав міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Пояснення Ляшка стосувалося змін, які уряд 13 вересня вирішив внести до постанови про карантинні обмеження. Зокрема, в частині роботи освітніх закладів.

Читайте такожУ МОЗ розкрили новий спосіб контролю за дотриманням карантину в Україні

Так, за словами Ляшка, контролювати кількість вакцинованого персоналу в школах будуть державні органи з відповідними повноваженнями. Вони виявлятимуть порушення, за які згодом персонал нестиме адміністративну відповідальність.

"У нас є контролюючі органи, які можуть це перевіряти. Є Держспоживслужба, Національна поліція. Якщо виявлять випадок порушення, то будуть жорсткі адміністративні речі", – заявив Ляшко.

Нагадаємо, як писав УНІАН, уряд 13 вересня змінив постанову про карантинні обмеження в Україні. Через 7 днів від публікації документу зміни набудуть чинності, а вони передбачають серед іншого, що:

  • у "червоній зоні" школи можуть працювати тільки за тієї умови, якщо буде вакцинований увесь персонал (раніше дозволялося 80%);
  • у "жовтій зоні" карантину зможуть працювати навчальні заклади, якщо 80% персоналу матимуть хоча б одну дозу щеплення проти коронавірусу.

Карантин в Україні: що відомо