Яким буде новий карантин в Україні / УНІАН

Кабінет міністрів України ухвалив зміни до постанови №1236, що визначає протиепідемічні заходи в "кольорових" карантинних зонах.

Про це повідомляє "Українська правда", посилаючись на співрозмовника в уряді.

Наразі текст зміненої постанови на сайті уряду чи МОЗ відсутній.

Відео дня

Раніше повідомлялось, що вже найближчим часом до "карантинної" постанови уряду будуть внесені зміни щодо преференцій для щеплених від COVID-19 громадян.

Про преференції для вакцинованих розповів  міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Читайте такожПонад 40% українців підтримує ретельне дотримання карантину, доки існують ризики поширення COVID-19 - опитування

За його словами, МОЗ пропонує, щоб обмеження для "жовтої" та "червоної" зон епідемічної небезпеки не поширювалися на ті заклади господарювання, у яких колективи та відвідувачі мають ковід-сертифікати, що засвідчують вакцинацію, дійсні протягом 72 годин негативні ПЛР-тести або довідки про перенесену протягом останніх кількох місяців коронавірусну хворобу.

9 вересня заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що в Україні для вакцинованих проти COVID-19 громадян буде введено два внутрішніх сертифікати - "зелений" і "жовтий".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 13 вересня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна найближчим часом перейде до "жовтої" зони епіднебезпеки.