Розкрито цікаві факти з життя Маріанни Буданової / скріншот

Дружина очільника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова Маріанна Буданова опинилася у центрі уваги після отруєння, і багато хто цікавиться її біографією.

УНІАН зібрав найважливіші факти з біографії Буданової. Зокрема, за відомостями руху "Чесно", вона народилася у селищі Ставище Київської області 3 серпня 1993 року й отримала освіту психолога, волонтерила, намагалася займатися політикою - у 2020 році балотувалася у депутати Київської міськради 9-го скликання, пізніше була радницею мера Києва з питань запобігання корупції. 

Дружина Буданова в інтерв'ю elle.ua розкрила секрети з особистого життя. Зокрема, вона розповідала про замахи на свою родину й життя під час війни.

Відео дня

Що Буданова розповідала про замахи

"Розповім вам про один з таких випадків, який трапився у перші місяці повномасштабного вторгнення. Кирило Олексійович за кілька стін від мене перебував на нараді, а я зайшла в одну з кімнат почитати деякі документи. Зняла черевики і прилягла на диван навпроти вікна. І за кілька хвилин я чую звук, який не сплутаєш ні з чим, - звук прильоту ракети. Я боса, із черевиками в одній руці, з документами в іншій. Це може здатися дивним, але першою в моїй голові тоді промайнула думка: "Треба прикрити обличчя, тоді якщо і помру, то хоча б з не посіченим лицем", - говорила вона.

Жінка додала, що "була готова до всього, але не очікувала, що в повітрі стоятиме густий, мов туман, сірий пил". "Від нього відразу червоніють очі, й іде сильний їдкий запах. Я згадала, що треба дихати носом, аби маленькі частинки скла не потрапили у трахею. У цей момент я вибігла до дверей, Кирило Олексійович біг мені назустріч. Цього дня ми втратили нашого побратима...", - поділилася дружина Буданова.

"Після всіх пережитих замахів на нашу родину, на мого чоловіка, на мене ми інакше сприймаємо кожен день свого життя. У моменти, коли тебе намагаються вбити, викрасти, підірвати авто чи вирізати двері у твоїй квартирі, ти вже починаєш думати не тільки про себе. У мене дуже вузьке коло спілкування не тому, що я якась не така, а тому, що піклуюся про близьких, які завжди будуть наражатися на небезпеку через спілкування зі мною", - зазначала вона.

Що розказувала Буданова Маріанна про повномасштабне вторгнення РФ

"Увечері 23 лютого чоловік сказав мені, що о 5:00 ранку почнеться повномасштабне вторгнення. Ми зібралися і поїхали до нього на роботу, і з того часу ми перебуваємо не вдома. Сказати, що готувалися якось особливо, не можу: документи, телефони, комплект одягу на певний час. З тим і поїхали. Уже ввечері я спостерігала за підготовкою перших груп спецпризначенців, які мали вирушити у Гостомель, за видачею зброї й амуніції. Усі перебували в очікуванні, о 12-й ночі хлопці їли гамбургери з McDonald’s. І були готові до бою", - зазначала вона.

Дружина очільника ГУР підкреслювала, що "особисто нікуди їхати від родини не збиралася". "Ми весь час перебували і перебуваємо в Києві... Скажу відверто: у мене не було жодного страху чи паніки. Як дружина військового, який був тричі поранений (два поранення середньої тяжкості й одне важке), я морально була готова до будь-яких сценаріїв. Тому я діяла чітко і впевнено: робила те, що мені говорили, всі діяли як єдина команда й одне ціле", - підкреслювала співбесідниця.

Що розповідала Маріанна Буданова про життя своєї родини

"Треба розуміти, що мирного часу як такого для моєї родини майже не було. Через кілька місяців після того, як я познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком, почали розгортатися драматичні події на Майдані. Потім, як ви знаєте, все пішло-поїхало: анексія Криму, бої на Донбасі. Згодом почалася АТО, куди Кирила відправили одним з перших. Я звикла жити в постійному стані підготовки й очікування. Тому для мене перші дні вторгнення не стали потрясінням...", - поділилася жінка.

Дружину Буданова отруїли - сьогодні це варто знати

28 листопада ЗМІ повідомили, що Маріанна Буданова пережила отруєння. За відомостями джерела УНІАН, дружина очільника ГУР лікується в одному з українських медзакладів.

Пізніше журналісти дізналися, що разом з Будановою отруєння отримали ще кількох співробітників Головного управління розвідки. Зазначалося, що до отруєння Буданова скаржилася на погане самопочуття, і вже після аналізів було виявлено проблему.

Вас також можуть зацікавити новини: