Медкомісія Києва наполягатиме на встановлення у підземці терморамок / фото УНІАН

Медична комісія Києва пропонуватиме встановити у метрополітені рамки для температурного скринінгу.

Читайте такожКиївським ТРЦ і готелям дозволили відкритися 30 травня, але з певними вимогами

Про це голова медичної комісії Києва, депутат Київради від ВО "Свобода" Олег Гелевей повідомив на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

За його словами, у 70% випадків COVID-19 протікає безсимптомно, тому, якщо в людини висока температура, то це вже не легкий варіант перебігу захворювання.

"Тому це (температурний скринінг - УНІАН) треба робити в метро, і ми будемо наполягати на цьому... Будемо пропонувати поставити терморамки, які в багатьох країнах світу використовують в аеропортах та які визначають температуру людини. І звичайно, що якщо у людини є підвищена температура, то є набагато більше шансів, що вона може бути хвора на коронавірус", - наголосив голова медичної комісії Києва.

Гелевей нагадав слова головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка про те, що в рамках послаблення карантину з 1 червня в Україні, зокрема планується відкриття басейнів.

"Можна відкривати басейни, тому що вчені встановили: якщо відбувається знезараження води шляхом хлорування, за допомогою іонних ламп чи кисню, то коронавірус гине. І тому я сподіваюся, що все ж таки відкриють спортивні центри з басейнами", - заявив Гелевей.