Повістку можуть принести додому, зазначила адвокат / фото Генштабу ЗСУ

Мобілізація 2023 в Україні триває, і представники військового комісаріату та правоохоронці мають право вручити повістку людини безпосередньо за її місцем проживання.

Співробітники військового комісаріату можуть навідатися у житло людини для вручення повістки, але вони мають мати з собою офіційні документи, що підтверджують їхній статус та повноваження, розповіла адвокат Катерина Аніщенко у коментарі "РБК-Україна". Експерт зазначила, що українці мають право перевіряти наявність таких документів.

"...представники військового комісаріату та поліції можуть мати законне право звернутися на територію подвір'я чи в квартиру для вручення повістки... У разі відмови від прийняття або підпису повістки, важливо мати на увазі, що це не звільняє вас від зобов'язань, які можуть бути визначені в повістці", - підкреслила співбесідниця.

Відео дня

Юрист зазначила, що повістка - це офіційний документ, який має юридичну силу.

Мобілізація в Україні - новини, які варто знати

Активні мобілізаційні заходи в нашій державі розпочалися після того, як РФ рано вранці 24 лютого 2022 року здійснила повномасштабне вторгнення на нашу землю. В Україні військовозобов'язаними вважають усіх чоловіків, яким 18-60 років, а також жінок деяких професій.

Варто зазначити, що не всі чоловіки мають поповнювати лави армії, зокрема, не мобілізують людей з деякими хворобами. Крім того, є низка категорій, яким "світить" відстрочка від служби.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у середині серпня підписав закон, яким передбачено продовження мобілізації в нашій державі до 15 листопада поточного року.

Вас також можуть зацікавити новини: