Військовий зазначив, що військовослужбовці чекають на поповненя / ЗСУ, мобілізація / колаж УНІАН, фото УНІАН

Сили оборони України чекають на поповнення особового складу і ротацію з набуттям чинності нового закону про мобілізацію.Про це в ефірі марафону на телеканалі 1+1 сказав військовий на псевдо "Магніт", старший офіцер 2-го окремого загону спеціального призначення "ОМЕГА", який перебуває поблизу Вовчанська.

Зокрема, у нього запитали про очікування від закону про мобілізацію, який набуде чинності через 10 днів.

"Підготовка до нашого загону проводиться у плановому режимі. Майбутні наші кандидати проходять психологічні тести для визначення їх професійної придатності до виконання бойових завдань, а також здають різні фізичні нормативи, бо служба у нашому підрозділі вимагає від бійців чималих навантажень під час виконання завдань за призначенням", - повідомив "Магніт".

Відео дня

Він додав, що кандидати, які пройшли відбір, пізніше направляються на так званий базовий рівень підготовки на період не менше, ніж на два місяці. Після базового рівня проходять злагодження у підрозділі і проходять навчання терміном до 4 місяців підготовки.

"Інші військовослужбовці Збройних сил, Сил оборони України також чекають на поповнення. Усім людям потрібно відпочивати. Потрібно якось замінити людей", - наголосив "Магніт.

Мобілізація в Україні - новини

Як повідомляв УНІАН, закон про мобілізацію, який був підписаний президентом 16 квітня і передбачає низку змін, набуде законної сили лише 18 травня. водночас Положення про демобілізацію виключили з нового закону про мобілізацію на прохання Кабінету міністрів. Для вирішення цього питання уряд має розробити окремий проєкт закону.

Військовослужбовець 109-го батальйону ЗСУ, сержант роти ударних БПЛА, народний депутат Єгор Фірсов переконаний, відсутність закону про демобілізацію демотивує українських захисників. На його думку, "відбуваються дуже погані сигнали".

Вас також можуть зацікавити новини: