Викладач вступив у дискусію з приводу змін, що торкнулися української мови / фото fotokanal.com

У місті Чорноморську Одеської області через мовний конфлікт звільнений викладач коледжу Чорноморського коледжу Одеського національного морського університету.

Про це повідомив один з місцевих Інтернет-ресурсів

Відзначається, що викладач спецдисциплін Олександр Макаренко звільнений після скандалу, що вибухнув в соціальних мережах у зв'язку з його неприємними висловлюваннями з приводу української мови.

Відео дня

Скандал почався після того, як Макаренко у Facebook вступив в дискусію з приводу змін, що торкнулися української мови.

Читайте такожМенеджерку "Укрпошти" зацькували в мережі за жартівливий пост про секс (фото)Зокрема, він написав, що використовувана зараз державна мова є суржиком, буяє русизмами, і назвав її «псячою мовою». 

При цьому він зазначає, що українську мову знає, також як російську та білоруську, яку використовував у своїх коментарях під час полеміки.  

«Я не разумею вашу псячу мову, пышіть калі ласка па-беларуску альбо па-руску… Гэта адпаведны візыт! І не ганбіць псячым суржикам беларуску мову яку вы ня ведаете», - написав Макаренко.

Наталія Серооченко, на сторінці якої в Facebook проходив обмін думками, заявила, що Макаренко не може прищепити інтерес і любов до білоруської мови, і висловила подив з приводу того, яким чином він може викладати в державному закладі з таким поглядом.

Викладач, своєю чергою, зазначив, що вважає таку українську - мовою фашистів.

«Я ня мовлю ўкраінскай мовой і паперы пышу па-руску, хоць ведаю яе. Для мяне гэта ваша ўкраінская мова - мова окупантаў та фашыстаў», - заявив він.

Скріншот

Вас також можуть зацікавити новини