Розпочато кримінальне провадження / фото facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Столичні правоохоронці запобігли відправленню екстремістської літератури до сусідньої держави.

Читайте такожУ Латвії голова української громади завзято "топила" за "русский мир" - в Україні відреагувалиПро це повідомили у прес-службі Київської міської прокуратури.

«Жителі Київської області на замовлення громадянина сусідньої держави, який фігурує у ряді кримінальних проваджень подібної категорії, виготовили та передали до служби поштового зв’язку для відправлення за кордон України декілька десятків примірників брошур, що містять уривки з книги «Маніфест Брентона Тарранта», який пропагує етнічний та культурний геноцид, а також закликає до терактів та масових вбивств», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

За фактом виготовлення, зберігання та розповсюдження друкованих матеріалів із публічними закликами до вчинення терористичних актів розпочато кримінальне провадження.

Під час обшуків правоохоронці встановили механізми отримання замовлень, оплати послуг друку і відправлення друкованих видань. Також виявлено та вилучено електронні носії інформації.

На теперішній час проводиться експертне дослідження друкованих та електронних матеріалів, після чого буде прийнято рішення щодо повідомлення особам про підозру.

Вас також можуть зацікавити новини