Сьогодні у місті оголосили день жалоби / фото Суспільного

Сьогодні у Бершаді на Вінниччині прощалися із поліцейським Максимом Зарецьким, який загинув під час нападу за участі двох військових у ніч на 20 квітня. 

Хлопцю було 20 років, він служив у секторі реагування патрульної поліції. Провести його в останню путь прийшли рідні, близькі, колеги та місцеві жителі, повідомляє Суспільне

За словами начальника сектору реагування патрульної поліції Олександра Якименка, Зарецький пропрацював у них півтора року, зарекомендувавши себе з позитивного боку.

"По роботі до нього жодних питань не було. Дуже хороша людина, був веселий, позитивний. Усі колеги з ним були в дружніх відносинах", — розповів Якименко.

У місті оголосили день жалоби.

Деталі нападу на патрульних поліцейських на Вінниччині

Вночі 20 квітня поблизу села Яланець Бершадської ОТГ на Вінниччині патрульні поліцейські зупинили автомобіль, у якому перебували двоє військових – батько та син – Валерій та Віталій Василаке. 

Після того, як патрульний попросив їх показати вміст багажника, один із військових відкрив вогонь зі зброї. Від отриманих поранень загинув 20-річний поліцейський Максим Зарецький, його напарник отримав поранення.

Відомо, що під час зупинки патрульними автомобіля військових, вони перевозили боєприпаси.

21 квітня їх затримали у селі Липецьке в Одеській області. Їм повідомлено про підозру у вбивстві та замаху на життя поліцейських, а також у дезертирстві.

Сьогодні суд обрав військовим запобіжні заходи у вигляді двомісячного арешту без права на заставу.

Під час засідання суду батько-військовий розповів, що у правоохоронців стріляв його син.

Вас також можуть зацікавити новини: