Микола Чаус / фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Викрадення у Кишиневі колишнього судді Миколи Чауса було сплановано як мінімум за 19 днів. Його вистежувала група більш ніж з 10 осіб з 15 березня по 3 квітня. При цьому вивозили екс-суддю з Молдови, імовірно, співробітники української розвідки, які для стеження використовували орендовані авто з GPS-маячками. Саме завдяки цьому слідство змогло встановити їхній маршрут.

Читайте такожЕкс-суддя Чаус перед своїм викраденням захотів повернутись в Україну-ЗМІПро це йдеться в журналістському розслідування RISE Moldova і «Слідство.Інфо».

Зазначається, що всі, хто брав участь у викраденні, прибули в Молдову різними шляхами: хтось на рейсових автобусах, а хтось перейшов кордон пішки.  Як мінімум п'ятеро з них пред'явили на митниці паспорти з вигаданими іменами.

Відео дня

Один з них – Юрій Коваленко 17 березня орендував у кишинівському прокаті автомобілів червоний Hyundai Accent, оснащений системою GPS, що дозволило з точністю до хвилин відстежити його маршрути пересування.

Зокрема, наступні три дні він буде їздити на цьому авто по Кишиневу по майже ідентичному маршруту - до готелю напарника напарник та до будинку, де проживав Чаус.

25 березня Коваленко відправився в ту ж компанію оренди авто та взяв на два дні Volkswagen Jetta і теж з GPS.

30 березня цей Volkswagen орендував українець Олексій Нечаєв. Він також приїжджав до будинку Чауса, і 31 березня паркувався поруч з трьома машинами біля парку Сергія Лазо – Ford Transit, Mercedes Benz і Renault Scenic, дві з яких були використані для викрадення судді.

Викрадення екс-судді Чауса в Молдові