Фото УНІАН

Почалася нова доба героїчного протистояння українського народу російським загарбникам.

Ситуація в Києві та області - трансляція нижче:

22:32 Цю чудову собачку врятували в Бучі від страшної смерті журналісти Військове телебачення України Назвали - Буча. Тепер вона наша.

Відео дня

22:17 Американський актор Шон Пенн звернувся до мільярдерів світу із закликом придбати для України 12 винищувачів, які би переважали за технічними характеристиками російську військову авіацію. Пенн просить мільярдерів витратити 300 мільйонів доларів і придбати для України дві ескадрильї винищувачів F-15 чи F-16, які би мали якісну перевагу над російськими винищувачами Су та МіГ.

22:06 21 703 малюки народилися в Україні за 35 днів відкритої війни росії проти України, повідомляє Міністерство юстиції.

21:54 У суботу, 2 квітня, о 21:00 за київським часом відбудеться благодійний концерт "Доброго вечора! Ми з України", на якому виступлять відомі співаки та коміки. Зібрані кошти будуть переказані у фонд Маші Єфросініної "Фонд Маша" для дітей України, які постраждали від війни. Серед зіркових учасників співаки Монатік, Сергій Бабкін, Alina Pash, Джеррі Гейл і коміки Євген Сморигін, Олена Кравець, Дмитро Танкович, Вікторія Булітко, Наталя Гаріпова, Максим Коновал, Сав’ян, Юрій Карагодін.

21:28 Пам'ятник княгині Ользі, святому апостолу Андрію Первозванному та просвітителям Кирилу та Мефодію. Київ, наші дні.

21:25 Голова Європарламенту Роберто Мецола заявила, що ЄС визнає Україну кандидатом у члени Євросоюзу та візьме участь у повоєнній відбудові: "Україну визнаємо за кандидата на вступ до ЄС офіційно і швидко. Це я обіцяю вам від Європейського парламенту"

21:16 "Газпром" йде з німецького ринку: країна відмовилася платити за газ у рублях - ЗМІ.

21:00 Режисер Олег Сенцов опублікував фото зі звільненого від російських окупантів Іванкова.

20:46 Централізований мультипредметний онлайн-іспит можна буде складати в Україні, крім тимчасово окупованих територій та в країнах Східної Європи. Подробиці за посиланням.

20:34 Прем'єр-міністр України Денис Шмігаль заявив, що РФ хоче створити продуктову кризу у світі. "Вони сьогодні знищують частину зерносховищ в Україні, вони закривають експорт зерна з українських портів через морську блокаду".

20:27 При відході з міста Буча російські окупаційні війська здійснили мінування цивільних споруд, об’єктів інфраструктури та ділянок місцевості у межах населеного пункту – Генеральний штаб ЗСУ

20:18 У білоруському центрі радіаційної медицини розмістили російських окупантів, які здобули значні дози опромінення під час перебування у Чорнобильській зоні відчуження. Лікують опромінених як "поранених"

20:13 Міністерство освіти РФ вимагало від вищих навчальних закладів перенести свої відеоролики з YouTube на російські платформи VK.Video та Rutube до 4 квітня.

19:54 Верховна Рада України на своєму пленарному засіданні 01 квітня прийняла 15 Законів України в цілому та 5 законопроектів за основу.

19:45 Київський футбольний клуб "Динамо" проведе серію товариських ігор під гаслами "Матч за мир! Зупинимо війну!

19:34 

На київському напрямку підрозділи Національної гвардії України провели зачистку району зосередження ворога, після того, як знищили його позиції прицільним вогнем артилерії.

Перемога за нами!

19:19 Україна готова до можливої ​​зустрічі Зеленського з Путіним у Туреччині.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган створив "правильну атмосферу" на переговорах делегацій України та Російської Федерації у Туреччині.

19:10 Так зараз виглядає мапа визволення Київщини та Чернігівської області.

18:55 В Україні працює гаряча лінія емоційної підтримки

МОЗ повідомляє, що в Україні працює безоплатна та анонімна допомога фахових психологів за номером 0 800 211 444. На гарячій лінії працюють кваліфіковані психологи, які готові допомогти впоратися із психологічними проблемами.

18:43 Сумний пропагандист Соловйов визнав поразку та виведення окупаційних військ з-під Києва.

18:36 Міноборони Німеччини ухвалило рішення схвалити постачання Україні бойових машин піхоти (БМП) із запасів колишньої НДР, які зараз перебувають у Чехії.

18:27 

Київська обласна рада звернулася до президента та голови Київської обласної військової адміністрації з проханням про присвоєння почесної відзнаки "Місто-герой України" селищам Макарів та Бородянка.

18:19 Щойно відбувся обмін полоненими у Запорізькій області Як повідомив заступник голови ВП Кирило Тимошенко, з полону окупантів було звільнено 86 українських військовослужбовців. Серед них – 15 жінок.

18:13  У Києві правоохоронці затримали чоловіка за розповсюдження інформації щодо зруйнованих об’єктів Під час відпрацювання оперативної інформації співробітники Оболонського управління поліції спільно з працівниками Служби безпеки України викрили чоловіка, який за допомогою телеграм-каналу викладав фото ракетних ударів по будівлях та об’єктах інфраструктури. Правоохоронці встановили особу зловмисника та провели невідкладний обшук за місцем його проживання. За скоєне зловмиснику загрожує від трьох до п’яти років ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.

16:30 Український прапор повернувся до Ворзеля!

16:27 Бородянка під контролем ЗСУ!

16:10 Звільнення ЧАЕС: як працює станція після відступу окупантів. "Усе технологічне обладнання Чорнобильської АЕС працює. Також у штатному режимі працюють всі системи контролю та моніторингу радіаційних показників", - повідомив директор ЧАЕС Валерій Сейда. Він додав, що станція загалом працює у штатному режимі. Це стосується як об'єкту "Укриття", так і сховищ відпрацьованого палива.

15:58 До Бучі увійшли ЗСУ - депутат місцевої ради Катерина Українцева

15:05 Українські військові відганяють окупантів подалі від Києва – Олексій Арестович. "На Київському напрямку противник здійснює часткову ротацію із відведенням військ і перекиданням їх, імовірно, в зону ООС, але йому не вдається повністю утримати заслонами ділянки, які вони б хотіли утримати, щоб забезпечити цю ротацію. Наші війська женуть його як на північному заході, так і на північному сході, відсилаючи противника подалі від Києва і роблячи практично неможливим якийсь там штурм Києва повторно або на кшталт того", - сказав він.

14:16 В Ірпені проводиться спеціальна поліцейська операція, повідомляє прес-служба МВС. Нині місто звільнене від російських військ, там працюють співробітники Нацполіції в координації з підрозділами тероборони, рятувальниками та представниками місцевих органів влади. "Дуже важливо пройти фактично кожен будинок, потрапити в кожну домівку, адже ми розуміємо, що під завалами можуть залишатися люди, в квартирах можуть перебувати одинокі люди похилого віку, які, на жаль, самостійно не могли пересуватися", - заявив начальник поліції Київської області. Андрій Нєбитов. "Наше головне завдання – врятувати людей, які залишились у місті".

14:04 Генштаб ЗСУ повідомляє про звільнення населених пунктів Демидів, Димер, Литвинівка, Гаврилівка, Козаровичі, Жовтневе, Глубівка, Ясногородка, Талакунь, Сухолуччя, Липівка, Гавронщина, Маковище, Миколаївка у Київській та Чернігівській областях.

12:47 Олена Кондратюк: Є додаткова допомога для незахищених родин із дітьми, які постраждали через війну та потребують фінансової підтримки.

12:19 Велика Димерка на Київщині - під контролем наших ЗСУ!

12:08 Загальні бойові втрати ворога за весь час війни.

12:00 Найбільша кількість вибухонебезпечних предметів є у двох мікрорайонах столиці – Виноградарі та Оболоні. Загальна площа забруднення вибухонебезпечними предметами становить близько 300 тисяч квадратних кілометрів, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

10:45 Австралія відправить до України бронетранспортери Bushmaster на тлі повномасштабного вторгнення росії. Про це повідомив прем'єр-міністр країни Скотт Моррісон.

09:46 1 квітня метрополітен для перевезень пасажирів працюватиме з 08:00 до 19:00. Підземні станції метро цілодобово працюватимуть як укриття.

09:17 За словами представника Пентагону, передислокація російських військ з-під Києва вказує на те, що російські воєначальники розуміють, що їхня спроба взяти столицю провалилася.

09:09 1 квітня Ігор Сапожко, мер Броварів, підтвердив, що російські окупанти покинули весь Броварський район.

"Окупанти залишили практично весь Броварський район. А це напрямок і Баришівський, і в сторону Прилук, в сторону Чернігову. Тому сьогодні ЗСУ будуть безпосередньо діяти на розчищення населених пунктів від окупантів, від ворожої техніки, можливо замінованих місць", — сказав він в ефірі телеканалу "Рада".

05:06 З'ясувалося, що перед тим, як покинути територію Чорнобильської атомної станції, окупанти мародерствували - вкрали, зокрема, чайники, кавоварки та комп’ютери.

1:45 Стало відомо, що кореспонденти CNN показали, як місто Ірпінь живе після окупації. Журналісти дізналися, що за річкою Ірпінь всюди руйнування, спровоковані місячним протистоянням між російськими та українськими військами. Нерозбитих вікон небагато, майже на кожному розі повалені дерева, розбита чи знищена військова техніка, в основному - російська.

1:40 З'явилася важлива інформація від Генштабу Збройних сил України. У Генштабі повідомили, що ворог, зазнавши значних втрат в особовому складі та техніці, не досяг успіху у блокуванні та захопленні міста Києва.

За його даними, окупанти були вимушені тимчасово відмовитися від виконання зазначеного завдання.

1:14 Було оголошено відбій повітряної тривоги. Громадяни могли покинути укриття.

0:38 У Києві та в області було оголошено повітряну тривогу. Всіх жителів закликали піти в укриття.