Попри «червону» зону транспорт у місті працює у звичайному режимі / фото скріншот з онлайн-вебкамери в центрі Сум

В Сумах попри встановлення відсьогодні, 12 жовтня, «червоного» рівня епідемічної небезпеки містом курсує громадський транспорт і працюють заклади громадського харчування, зокрема кафе.

Як передає кореспондент УНІАН, перевезення пасажирів здійснюється як тролейбусами, так і автобусами та маршрутками.

Читайте такожВ Україні оновили карантинні зони (відео)При цьому багато водіїв не контролюють використання пасажирами засобів індивідуального захисту.

Відео дня

Крім того, переважна більшість людей на відкритому повітрі також не користується захисними масками, хоча виконавчий комітет Сумської міськради 9 жовтня ухвалив рішення, яким заборонив перебування громадян без засобів індивідуального захисту в громадських будинках та спорудах (в тому числі в службових кабінетах та офісах), громадському транспорті, громадських місцях та на відкритому повітрі.

11 жовтня виконком Сумської міськради ухвалив нові зміни до заходів під час карантину, згідно з якими до обмежень, що діяли в умовах «помаранчевого» рівня, додається перелік більш жорстких заборон, передбачених постановою уряду №641.

На сьогодні, 12 жовтня, заплановане позачергове засідання міськвиконкому, на якому планується обговорити обмеження роботи закладів культури та громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, спортзалів, фітнес-центрів тощо.

«Червона» зона карантину у Сумах: що відомо

  • Рішенням Державної комісії ТЕБ та НС від 9 жовтня Суми віднесено до «червоного» карантинного рівня поширення COVID-19.
  • За останню добу в Сумах підтвердили інфікування 302 людей.

  • Всього в Сумській області зафіксовано 7280 випадків COVID-19. 2321 особа одужала, 91 – померла.