Головні новини України 18 вересня 2020 / фото УНІАН

Кількість нових випадків коронавірусу за добу зросла на більш ніж 3 тисячі. Керівництво держави відреагувало на ситуацію з обранням голови САП, яка може загрожувати безвізу.

Проект держбюджету-2021

Верховна Рада за результатами подання прийняла до розгляду урядовий проект бюджету України на 2021 рік. 

У Мінфіні, зокрема, розповіли, у скільки обійдеться Україні повторне підвищення "мінімалки", а також пообіцяли безпрецедентно збільшити витрати на медицину.

Відео дня

Ситуація з коронавірусом

За добу хворобу COVID-19 в Україні діагностували у 3 228 людей.

За час епідемії зареєстрували вже понад 169 тисяч випадків інфікування коронавірусом, із них 3 468 летальних, 75 486 пацієнтів одужали. 

Закон про НАБУ та можлива загроза безвізу

Євросоюз радить Україні якомога швидше змінити законодавство, що стосується антикорупційних органів. Там нагадали, що незалежність "антикорупційної інфраструктури" є умовою для безвізу України з ЄС та для макрофінансової допомоги з боку Європи.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, своєю чергою, заявляє, що ніякої загрози позбавлення України безвізу з Євросоюзом немає. А президент України Володимир Зеленський заявив, що повністю підтримує прозорий процес відбору майбутнього керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Новини України 18 вересня 2020 / фото УНІАН

Війна на Донбасі

На ділянках відповідальності українських підрозділів з початку доби зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Головні новини України: що важливо знати 18 вересня 2020