Головні новини України 9 лютого 2021 / фото УНІАН, Борис Корпусенко

В Україні продовжують ліквідовувати наслідки снігової негоди. Тим часом з’явилася інформація про можливий зрив поставки китайської вакцини від коронавірусу в лютому.

Негода через снігопад

В Україні уже другу добу вирує негода. Східні регіони хуртовина напередодні майже не зачепила, найбільше дісталося заходу, півдню та центру. На окремих ділянках наразі спостерігається обмеження руху.

Синоптики попереджають про погіршення погодних умов в Україні до 14 лютого, що може призвести до порушення та припинення руху транспорту. 

Відео дня

Тарифи в Україні

Уряд досяг угоди з місцевою владою про те, що тарифи на тепло та гарячу воду не будуть підвищуватися в цьому опалювальному сезоні. Як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, це офіційно закріпили в Меморандумі з місцевою владою.

Вакцинація від коронавірусу

Вчасна доставка вакцини Sinovac від коронавірусу в Україну може зірватися через дії регулюючих органів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на отриманий лист від імпортера.

Захворюваність на COVID-19

В Україні за добу коронавірус виявили у 2656 осіб, також зафіксовано 127 летальних випадків.

З початку пандемії діагноз COVID-19 підтверджено у 1249646 українців, 1084608 - одужали 23771 - померли.

Новини України 9 лютого 2021 / фото REUTERS

Перемир’я на Донбасі

У районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі за добу було зафіксовано сім порушень режиму припинення вогню.

Крім того, в Донецькій області українські військові були змушені відкрити вогонь по автомобілю через відмову зупинитися.

Головні новини України: що важливо знати 9 лютого 2021