Проект ялинки від Folk Ukraine на Софійській площі

Головну ялинку країни на Новий Рік-2021, що наближається, вже традиційно встановлять на Софійській площі в Києві. Вона буде самою незвичайною за останні роки.

Про це сайту "Сегодня" розповів Ігор Добруцький - президент Folk Ukraine, яка організовує новорічні свята на Софійській площі.

За його словами, ялинка цього року буде найбільш незвичайною за останні роки.

Відео дня

"Тематика Нового року-2021 - казковий ліс. Головна ялинка країни цього разу дивуватиме всіх. В її основі буде створений великий пень, а сама ялинка буде штучною. У січні цього року ми провели відповідні виміри і вже готові до втілення наших планів", – розповів Добруцький.

За його словами, всередині пенька будуть різноманітні фотозони і активності.

"Площа казкового пенька - 34 метри, а його діаметр приблизно 10 метрів. Потрапити в нього бажаючі зможуть через великі двері і вийти, спустившись по спеціальних сходах. У пеньку будуть відкриватися віконця, а з них – визирати сови. Пень буде служити підставою і на ньому ми встановимо головну ялинку країни. Ми прикрасимо її спеціальною зіркою. Висота конструкції з ялинкою - до 31 метра. Це найвища ялинка на Софійській площі", - підкреслив він.

Ялинку прикрасять тематичними іграшками - це лісові звірі, шишки, грибочки, жолуді. Плюс яскраві лампочки у вигляді свічок. Організатори зазначають, що новорічні свята безпосередньо залежать від ситуації з коронавірусом.

"Якщо все буде добре, то всі бажаючі зможуть зайти в казковий пень і зробити там яскраві фото. Але ми врахували і найгірший варіант. Якщо масові заходи будуть заборонені в місті, то люди зможуть просто помилуватися оздобленням новорічної красуні", - пояснив Добруцький.

Навколо головної ялинки на Софійській площі розставлять п'ять фотозон зі штучними ялинками поменше - від 8 до 10 метрів. Кожна фотозона буде з різними лісовими героями-ельфами, гномами і лісовими тваринами. Всі бажаючі зможуть біля них сфотографуватися. З'явиться ялинка і на Контрактовій площі, її планують прикрасити елементами Петриківського розпису.

Читайте такожТисячі людей зустріли Новий рік на Софійській площі в Києві (фоторепортаж)

Як пройшов Новий рік - 2020 у Києві: