У ТЦК розповіли про нюанси оновлення даних для деяких категорії військовозобов'язаних/ ua.depositphotos.com

У Запорізькому ТЦК розповіли про нюанси оновлення даних для деяких категорій військовозобов’язаних, зокрема, як діяти чоловікам, що проживають на тимчасово окупованих Росією територіях. Про це в коментарі "Суспільному" розповіли начальник відділу військового обліку ЗОВА Олег Чугуєнко та заступник начальника обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій Якунін.

Так, зазначається, що військовозобов’язані з  тимчасово окупованих територій теж мають оновити дані, для них виключення не передбачені.

"Громадяни України віком від 18 до 60 років повинні уточнити свої військово-облікові дані — це написано. Не визначено, які перебувають на окупованій, чи не перебувають. Було спрощено процедуру для цього. Є електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного резервіста. Він може за допомогою нього уточнити ці облікові дані", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Що стосується студентів денної форми навчання, то у ТЦК зазначають, що вони повинні самостійно оновити свої дані, тобто прибути до ТЦК або до ЦНАПу, подати документи, що вони дійсно навчаються.

Якщо людина заброньована, чи має відстрочку, то їй потрібно прибути до ТЦК, ЦНАП або за допомогою застосунку "Резерв +" уточнити свої облікові дані. При цьому наголошується, що людину не направляють на медичну комісію, "вона просто оновлює дані і все".

Для того, щоб уточнити дані, потрібні наступні документи:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • військовий квиток;
  • документи про освіту;
  • документи, що підтверджують реєстрацію на місце проживання.

Якщо військового квитка немає, то потрібно особисто прийти до ТЦК і відновити його: написати заяву й отримати цей документ.

Також у ТЦК зазначили, що бувають випадки, що після завантаження застосунку "Резерв+" і оновлення даних бувають випадки, коли дані не оновлюються, і в такому випадку треба звернутися до ТЦК.

"Громадяни України від 18 до 60 років мають оновити свої данні незалежно від статусу. І люди, які мають інвалідність, чи трьох неповнолітніх дітей — всі мають оновити дані", - підкреслюють у ТЦК.

Уточнення даних військовозобов'язаних - новини

За останніми підрахунками, через застосунок "Резерв+" свої дані оновили станом понад 1,1 млн військовозобов’язаних. При цьому понад 14 тис. військовозобов’язаних у 124 країнах.

У разі не уточнення протягом 60 днів, після 17 липня 2024 року повістка буде надіслана пощтою.

Наразі У Верховній Раді планують зареєструвати законопроект, за яким пропонується збільшити термін оновлення даних військовозобовʼязаних до 150 днів.

Вас також можуть зацікавити новини: