Ситуація довкола Лаври досить дивна, зазначає публіцист / фото Ратинський В'ячеслав, УНІАН

2 квітня УПЦ МП провела службу в Києво-Печервській Лаврі. Богослужіння в той день очолив предстоятель УПЦ МП Онуфрій (Березовський).  Релігійний публіцист Тетяна Деркач В інтерв'ю "Обозревателю" назвала такі дії представників Московського патріархату "нахабством".

За її словами, у неї немає навіть відповідних слів, щоб описати все, що відбувається в Лаврі, з використанням дипломатичної лексики. Йдеться, за її словами, про перевищення етичних принципів і повноважень.

"Ситуація досить дивна. Фактично на митрополита Павла УПЦ перевела всі стрілки, каналізувала весь гнів, після чого виходить митрополит Онуфрій і проповідує в старечому ключі, закликаючи молитися за те, щоб їм залишили Лавру", — зазначила Деркач.

Відео дня

Таким чином, вважає вона, в УПЦ МП намагаються позбутися чужими руками своїх одіозних представників. Також релігійний публіцист припустила, чому московські попи не поспішають залишати Лавру:

"Можливо, вони перебувають там, тому що розраховують на якийсь торг з владою".

Ситуація довкола Києво-Печерської Лаври

Попи Московського патріархату повинні були виселитися з Лаври до 29 березня. Але вони цього не зробили. Більш того, прихильники УПЦ МП кожен день з останніх чисел березня приходять під Києво-Печерську Лавру і виступають на підтримку московських священиків. 

Також представники УПЦ МП заблокували роботу Мінкульту з опису майна монастиря. 

1 квітня митрополиту УПЦ МП Павлу обрали запобіжний захід - його відправили під домашній арешт на 60 діб із зобов'язанням носити електронний браслет.

Наступного дня, 2 квітня, недільну службу в Києво-Печерській Лаврі очолив предстоятель УПЦ МП Онуфрій (Березовський).

Вас також можуть зацікавити новини: