Переведення годинників 2020 в Україні дата / фото ua.depositphotos.com

Щороку в Україні двічі змінюють час на годиннику. В останню неділю березня їх переводять на годину вперед, а в останню неділю жовтня переводять час на годину назад. У 2020 році переведення годинників відбудеться в ніч з 24 на 25 жовтня, о 4:00.

Чому в Україні переводять час

Ідея з переведенням часу для скорочення витрат на електроенергію належить Бенджаміну Франкліну. Таким чином він запропонував подовжувати світловий день.

Читайте такожВихідні у жовтні: коли та скільки відпочиватимуть українці Переведення часу в Україні здійснюють згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 509 від 13 травня 1996 р. "Про порядок обчислення часу на території України".

Відео дня

Багато українців вважають переведення годинників пережитком минулого, який лише додає зайвих проблем. Проте постанова про перехід на зимовий час поки що залишається в силі.

Проблеми переведення годинників в Україні

Переведення годинників погано позначається на самопочутті людини. Через переведення часу змінюється біоцикл людини, що може викликати проблеми зі сном, безсоння, відчуття втоми і розбитості після пробудження і головний біль. 

Щоб переведення годинників не позначилося на вас негативно, підготуйте до нього свій організм заздалегідь. За тиждень до переведення годинників почніть лягати спати на півгодини раніше, не пийте алкоголь і не паліть перед сном. У ніч переведення не спіть зайву годину, а лише необхідні 8 годин, щоб не піддавати організм стресу. Зайву годину витратьте з користю на улюблені заняття.

Переведення годинників також впливає на тривалість світлового дня. Після переведення часу темніти буде на годину раніше. Люди, які працюють в закритому приміщенні, можуть відчути брак сонячного світла.