У Києві презентували міжнародний благодійний арт-проекту RANA UA, який покликаний зібрати кошти на будівництво інноваційного реабілітаційного хабу "Захисник" – для військових, які отримали травми, пов’язані з ампутацією.

Подію організував Благодійний Фонд "24.02 UKRAINE FOREVER". Головна мета заходу – оголосити про початок збору коштів на будівництво хабу на території Макарівського району Київської області та закликати громадськість й іноземні фонди доєднатися задля допомоги українським воїнам, які повертаються з гарячих точок з "новими" тілами. 

Відео дня

Як розповіла авторка арт-проекту RANA UA Ганна Максимчук, сьогодні наші військові мають 80% відсотків травм, пов’язаних саме з ампутацією кінцівок. Тож мета проекту - пришвидшити реабілітацію та соціалізуватися, тому й було вирішено будувати хаб – справжнє реабілітаційне містечко.

Що буде на території хабу:

  • невеличка ферма, сироварня та молочно-м’ясне виробництво;
  • гончарна майстерня;
  • спорткомплекс, де буде проходити підготовку паралімпійська команда ЗСУ, що складатиметься зі спортсменів чи аматорів у минулому;
  • притулок для тварин, який забезпечуватиме петтерапію для військових і реабілітацію самих тварин, постраждалих від війни;
  • ресторан з власною авторською кухнею тощо.

Також заплановано проведення мотивуючих та практичних лекцій від відомих бізнесменів щотижня. Наголошується, що хаб буде енергетично незалежним - наукові розробки українських учених допоможуть заощаджувати на електриці, воді, переробці побутових та інших відходів життєдіяльності хабу.

Під час заходу було оголошено про проведення благодійного аукціону, для якого було надано прапор України з підписом Валерія Залужного та картину відомого українського художника Анатолія Криволапа, роботи дизайнера McLaren Макса Шкіндера, ювелірного дому ZARINA, співака Олега Скрипки, фотографа Яна Доброносова та ін.

Ведучими заходу стали Андрій Джеджула та Соломія Вітвицька. Зірки та гурти, що підтримали проект: Євген Хмара, гурт MAZEPA, Павло Зібров, Петро Чорний. З прем’єрами пісень виступили гурт GreenGrey та Міла Нітіч.

Також на захід були запрошені військові, які отримали травми, пов’язані з ампутацією, та стронгмени, які свого часу здвигали з місця літак "Мрія".

Долучитися до арт-проєкту, задонатити й підтримати українських військових з важкими пораненнями можуть усі охочі на сайті www.ranaua.com.

Вас також можуть зацікавити новини: