Окупанти замінували навіть Вулик \ Фото : t.me/bucha_live

В Бучі на Київщині бджоли самі "розмінували" свій вулик, який замінували російські військові під час втечі з міста.

Про це повідомили у Telegram-каналі Bucha Live.

"Росіяни хотіли забрати чиєсь життя, а українські бджоли його врятували! Сапери добровольчого формування Бучанської міської територіальної громади №1 у лісі біля селища Бабинці знешкодили пастку, яку "мужні воїни" залишили перед тим, як тікати із соромом з області", - йдеться у повідомленні.

Відео дня
Фото: t.me/bucha_live

Сапери розповіли, що окупанти змотали дві гранати, прикріпили їх до вулика, чеки замінили шпильками, і капроновою ниткою з'єднали кришку вулика і гранати.

Задум був такий, що коли вулик відкриють, станеться вибух. Однак півроку до вулика ніхто не підходив. За цей час бджоли залили запалювачі медом і шпильки не вискочили.

Фото: t.me/bucha_live

"Як бачите, навіть зараз ще знаходяться такі пастки, тому якщо ви помітили небезпечний об'єкт, дріт або речі, яких раніше в будинку не було, відразу звертайтеся за телефоном оперативної лінії, яка працює цілодобово: +380960042188", - попередили сапери.

Фото: t.me/bucha_live

Розмінування деокупованих територій

Російські окупанти, відступаючи, залишили після себе значну частину вибухонебезпечних предметів. Через це в Україні постійно підриваються цивільні особи. Так, 7 жовтня в Ізюмському районі Харківської області 47-річна жінка отримала поранення, наступивши на міну. Постраждала збирала в лісі гриби.

Влада країни попередила українців, що на розмінування територій піде кілька років. Зокрема, 9 жовтня проводили планове розмінування на території Бучанського району. Через це жителі Кіева та області чули звуки вибухів.

Вас також можуть зацікавити новини: