Підприємець Коровченко та Фонд Молчанової передали ЗСУ авто біля відновленого після удару росіян ТРЦ 'Ретровіль'

В Києві на паркінгу торгівельно-розважального центру "Ретровіль", який рік тому постраждав від ракетного удару росіян, представники фонду Владислави Молчанової та підприємець Сергій Коровченко передали військовослужбовцям Збройних сил позашляховики й медичний всюдихід Pinzgauer 718 6x6 Ambulance з Британії. Про це повідомляє видання "Апостроф".

Зокрема, автівки отримали бійці 67-ї окремої механізованої бригади, що була сформована на основі Добровольчого корпусу "Правий сектор" та 79-го прикордонного загону ДПСУ.

"Це був дуже нелегкий шлях. Швидку ми везли з Британії, з воєнної бази. Вчора ще вона знаходилась на кордоні Львівської області і нам довелось вночі її пригнати. Їхали всю ніч, зранку доїхали до Києва, поміняли зранку кілька деталей і ТО провели… Без сну дістались сюди, і передаємо", - прокоментував Іван Молчанов, представник фонду Владислави Молчанової.

Волонтери вказали на унікальність медичного транспорту, адже машина обладнана кисневим генератором – в авто можна здійснювати реанімацію та безпечно евакуювати бійців.

"Це Pinzgauer 6х6, особливість машини в тому, що тут повний привід на всі 6 коліс... Чудові якості як по прохідності, так і по транспортуванню військовослужбовців, які перебувають у важкому стані", - зазначив волонтер Микита.

Підприємець Сергій Коровченко прокоментував місце, де було проведено передачу автівок і розповів про свою діяльність щодо протидії російській агресії: "У березні 2022 року було нанесено рф удару по торгівельно-розважальному центру Ретровіль. І було спричинено збитків більше ніж на 20 млн євро. І нашою юридичною командою, яка супроводжує цю справу, була зроблена велика робота щодо збирання доказів, проведення експертиз. В результаті ми виграли судовий процес проти російської федерації... Найближчим часом, ми плануємо робити конфіскацію та реалізацію активів російської федерації, в тому числі - через міжнародні інстанції".

Справа є унікальним кейсом із захисту інтересів українського бізнесу, який постраждав від російської агресії. Сергій Коровченко повідомив, що планує надалі домагатися компенсацій від рф в інтересах українських підприємств.

"Автомобілі нам необхідні для того, щоб виводити з поля бою, з бою і з зони ураження, наших потерпілих та наших побратимів", - прокоментував передачу молодший лейтенант батальйону забезпечення 67 ОМБр ДУК "Правий сектор" Юрій.

Військовослужбовець 79-го прикордонного загону ДПСУ "Композитор" додав: "Автомобілі дуже допоможуть, спростять перед підрозділами ДПСУ по обороні рубежів, та відбиття збройної агресії ворога".

Також перед передачею автомобілі освятили.

Зазначимо, що раніше засновниця "Stolitsa Group" Владислава Молчанова за особистий кошт придбала та передала для потреб 3-ї окремої штурмової бригади 100 приладів нічного бачення AGM PVS-14 3AL1.

Також раніше Владислава Молчанова передала до ЗСУ 53 одиниці техніки: броньовані авто, БТРи були придбані за її власні кошти.

Загалом Фонд Владислави Молчанової передав на потреби сил безпеки та оборони України близько 100 спеціалізованих авто.