Пономарів помер сьогодні близько 7-ї ранку / фото ТелеКритика

Відомий український філолог, доктор філологічних наук, професор Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Пономарів помер у віці 84-х років.

Читайте такожПомер ветеран АТО Микитенко, який вчинив самоспалення в центрі КиєваПро це повідомив директор Інституту журналістики Володимир Різун, передає "Громадське".

Різун повідомив, що Пономарів помер сьогодні близько 7-ї ранку. 

Відео дня

«У нього був перелом, він вже рік лежав у лікарні і був у не дуже хорошому стані», - повідомив він.

Похорони Олександра Пономаріва відбудуться в суботу, 17 жовтня. Додаткова інформація про те, коли відбудеться прощання, з'явиться на сайті інституту.

  • У червні колеги професора повідомляли, що він перебуває у важкому стані в лікарні, і організували збір коштів на лікування професора.  
  • Пономарів народився 17 жовтня 1935 року. Український мовознавець, перекладач, публіцист, громадський діяч. Доктор філологічних наук (1991), професор кафедри мови та стилістики Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, академік АН ВШ України (1998), заступник голови Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т. Шевченка. Автор понад 250 наукових, науково-популярних і науково-публіцистичних праць з історії, стилістики та культури української мови, її відродження та утвердження як державної, укладач і редактор навчальних посібників та словників різних типів.
  • Олександр Пономарів багато років присвятив популяризації української мови і вів блог, в якому розповідав про поширені помилки і відповідав на запитання читачів.