Візуально найбільше пошкоджений дах і другий поверх театру / фото Ірини Синельник

У Чернігівському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка, який зазнав ракетного обстрілу 19 серпня, працівники та волонтери продовжують прибирати осколки й уламки.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, понад сотня людей згрібають та виносять сміття, проводять демонтаж крісел у глядацькій залі, прибирають там.

У приміщенні театру понад сотня людей згрібають та виносять сміття / фото Ірини Синельник

Візуально найбільше пошкоджений дах і другий поверх театру, вибито значну частину вікон. На стінах помітні тріщини. Представник адміністрації театру уточнив, що насправді є пошкодження усіх поверхів театру та цоколя. На його думку, відновлення може ускладнитися через нестандартні розміри, приміром, окремих дверей.

Відео дня
фото Ірини Синельник

"Дубові двері на вході до театру ми поки залагодили, як змогли, і зачинили, від вибуху їх розвернуло. Чи не всі вікна потребують заміни", - зауважив він.

За словами директора театру Сергія Мойсієнка, завдані збитки поки не обраховано, адже на місці співробітники прокуратури та СБУ ще продовжують документування військового злочину.

Художній керівник і головний режисер театру Андрій Бакіров не виключає, що новий театральний сезон можуть відкрити уже у вересні.

За його словами, актори готові працювати з урахуванням малих форматів вистав – глядачі розташовуються безпосередньо на сцені або на Білій (малій) сцені.

"Але поки це наше бачення, очікуємо результатів експертиз", - зазначив він.

фото Ірини Синельник

Бакіров також зазначив, що розпочати новий сезон актори планують премʼєрною виставою, репетиції якої розпочинають. На його переконання, потрібно рухатися вперед, не зупинятися і тільки так можна перемогти.

Перед театром – на місці загибелі шести дорослих і маленької дівчинки – з’явилися імпровізовані меморіали. Чернігівці продовжують нести сюди квіти та іграшки.

Люди продовжують нести до місця трагедії квіти та іграшки / фото Ірини Синельник

Сьогодні зранку в Катерининській церкві пройшла заупокійна літургія за загиблими внаслідок ракетного удару в Чернігові.

Ракетний удар по Чернігову 19 серпня: що відомо

19 серпня близько полудня російські військові завдали ракетного удару "Іскандером" по центру Чернігова, який був у цей час переповнений людьми. Влучання сталося у будівлю драмтеатру, де проходив масовий захід, але люди встигли спуститись в укриття будівлі. Приміщення театру отримало значні пошкодження. 

Жертвами стали люди, які гуляли на вулиці та їхали в транспорті через центр міста. Загинули семеро людей, серед них – 6-річна дівчинка. Постраждали – понад 150.

За даними Чернігівської ОВА, внаслідок ракетної атаки по центру міста пошкоджено 10 адміністративних і 66 житлових будівель.