У Держпродспоживслужбі розповіли про порушення какрантину / фото УНІАН

Профілактичні та протиепідемічні норми, встановлені на період роботи під час карантину, порушує кожен п'ятий громадський об'єкт (перукарні, заклади громадського харчування, магазини тощо).

Читайте такожУ МОЗ повідомили, у яких областях зараз не можна послаблювати карантин (інфографіка)

Про це повідомила прес-служба Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Відео дня

Згідно з повідомленням, за минулий тиждень (15-19 червня) фахівці служби провели 16932 перевірок таких об'єктів.

"У ході здійснення перевірок було встановлено порушення на 3297 об'єктах (на кожному п'ятому), у 496 випадках за виявленими порушеннями інформувалися органи місцевої влади і в 348 - органи Національної поліції", - сказано в повідомленні.

Зокрема, з 7247 об'єктів торгівлі продовольчими товарами на 1417 встановлено порушення.

З 3718 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами порушення зафіксовано на 728 об'єктах.

Серед 2600 закладів громадського харчування фахівці Держпродспоживслужби виявили порушення у 537 закладах, а серед 851 салону краси - на 174 об'єктах.

Також з-поміж понад 2400 інших об'єктів, у тому числі в аптеках і громадському транспорті, фахівці зафіксували 441 порушення.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня.

На період дії карантину забороняється: перебування в громадських будівлях і спорудах, громадському транспорті без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно; перебування на вулицях без документів, що засвідчують особу; самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації; відвідувати заклади освіти її одержувачами в групах понад 10 осіб, крім участі в іспитах; проведення масових заходів за участі понад одна людина на 5 кв. метрів площі будівлі або території, організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менш як 1,5 метра; діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку; здійснення пасажирських перевезень осіб в кількості більше, ніж кількість місць для сидіння.