Кошти за пробне ЗНО повернуть / фото УНІАН

Учасникам пробного ЗНО кошти почнуть повертати з 1 липня.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства освіти та науки, відповідний порядок повернення коштів уряд ухвалив сьогодні.

“Виплати коштів учасникам пробного ЗНО розпочнуться вже за два тижні – 1 липня – і будуть здійснюватись через відділення "ПриватБанку". Учасники пробного ЗНО, які мають картку "ПриватБанку", отримають SMS-повідомлення від банку про зарахування коштів. Якщо учасник не має картки, він отримає SMS-повідомлення про те, що картка з компенсованими грошима чекає у найближчому відділенні банку”, – заявила т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Відео дня

Читайте такожУряд затвердив порядок повернення коштів учасникам пробного ЗНО

Міносвіти передасть банку інформацію від регіональних центрів оцінювання якості освіти щодо всіх учасників, які зареєструвалися з 3 по 24 січня 2020 року для проходження пробного ЗНО-2020 і сплатили кошти за участь у ньому. Передбачається, що повернення коштів розпочнеться 1 липня і триватиме до 1 грудня 2020 року.

На повернення коштів усім учасникам пробного ЗНО буде витрачено 52 млн 450 тис. грн з фонду боротьби з COVID-19.

Цьогоріч у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації учасники пробного ЗНО пройшли його вдома. 15 червня відбулось тестування з української мови та літератури, 17 червня – з усіх інших предметів.

Читайте також"Відбудеться за визначеним планом": Шмигаль не бачить підстав для скасування ЗНО

Водночас МОН готове до проведення ЗНО у безпечних умовах та відповідно до рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України і епідеміологічної ситуації, запевнили в міністерстві і наголосили, що скасування ЗНО є неприпустимим, оскільки це єдиний об’єктивний інструмент оцінювання та механізм прозорого вступу до вишу, а його відсутність створить значні корупційні ризики.