У Києві підтримали протестувальників Білорусі / фото facebook.com/DyakovaAnastasiyaD

На Майдані Незалежності у Києві відбулася акція солідарності з білоруським народом у боротьбі за свободу та незалежність.

Читайте такожПротести в Мінську: затримано близько 250 людей, станції метро в центрі закриті (фото, відео)

Про це повідомляє Анастасія Дьякова - радник з питань безпечного Інтернету для кожної дитини при віце-прем'єр-міністрі - міністрі цифрової трансформації України на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

Кілька десятків білоруських та українських активістів стояли з прапорами Білорусі та плакатами з фотографіями, знятими під час протестів.

Протести у Білорусі після президентських виборів: що відомо

  • У Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%. Після цього Тихановська була змушена виїхати до Вільнюса.
  • Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримують учасників протестів. З початку демонстрацій, за даними опозиції, було затримано понад 10 тисяч осіб, кілька людей загинули.
  • Євросоюз не визнав результати президентських виборів у Білорусі і вирішив запровадити персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікації.