Що зміниться з 1 серпня / фото ua.depositphotos.com

З 1 серпня життя українців зміниться в деяких сферах. Багатьох українців хвилює питання підвищення тарифів на електроенергію. УНІАН зібрав повну інформацію про зміни в країні з 1 серпня

Відео дня

Тариф на електроенергію

З 1 серпня тариф на електроенергію в Україні міг підвищитися. Однак Кабмін відкинув цю пропозицію. Тариф 1,68 грн за кВт-год для населення залишиться в силі до 1 вересня.

Адаптивний карантин

В Україні до 31 серпня встановлено адаптивний карантин з поділом на червоні, помаранчеві, жовті та зелені зони. На цей час вся Україна знаходиться в зеленій зоні. Вона передбачає носіння масок в приміщеннях і перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях. 

Не виключено, що в серпні карантинні обмеження можуть посилитися через поширення небезпечного штаму коронавірусу "Дельта". 

Вступна кампанія

В Україні триває вступна кампанія 2021 для абітурієнтів. З 1 до 13 серпня проводяться вступні іспити для абітурієнтів, які вступають на бюджет, а з 14 по 23 серпня – для контрактників. Не раніше 10 серпня будуть оприлюднені рейтингові списки контрактників.

Нові правила перетину кордону

Через поширення більш небезпечного штаму коронавірусу в серпні посилять правила в'їзду в Україну. Перетинати кордон безперешкодно зможуть лише ті українці, які мають хоча б одну дозу вакцини. Іншим подорожуючим на кордоні запропонують встановити додаток "Дому" і при позитивному тесті на COVID-19 вийти на самоізоляцію.

Відкриття кордонів

З 1 серпня для вакцинованих українців відкриють кордони кілька країн. Для цього потрібно мати сертифікат вакцинації препаратами Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca, Pfizer/BioNTech. Туристам стануть доступні Саудівська Аравія та Італія (остання – після п'ятиденної ізоляції).

Електронний паспорт

З 23 серпня електронний паспорт в додатку "Дія" прирівнюється до звичайного. Його можна пред'являти в поїзді і літаку, лікарні, магазині або при запиті поліції. Однак діє це тільки на території України.

Вам також може бути цікаво: