У МОЗ оголосили нові правила перетину в’їзду в Україну / фото ДПСУ

Україна запровадила нові правила перетину кордону для протидії штаму COVID-19 "Дельта".

Про це повідомляється у Telegrаm-каналі Коронавірус_інфо.

Відтепер перетин державного кордону для українців, які прибули з будь-яких країн, є безперешкодним за умови наявності:

  • повного курсу вакцинації;
  • довідки 063-О про перше щеплення.

Для іноземців необхідно мати страховий поліс та один із документів:

  • негативний ПЛР-тест (за 72 години);
  • негативний тест на антиген (за 72 години);
  • повний курс вакцинації.

У разі відсутності необхідних документів встановлюється застосунок "Вдома" та особа розпочинає самоізоляцію через 72 години, якщо результат тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тестування на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, зробленого вже в Україні після перетину кордону, позитивний. Якщо неможливо використати застосунок "Вдома", особа перебуватиме в обсервації.

Читайте такожУкраїна збиратиме біометричні дані іноземців для видачі віз

У МОЗ також ввели обов’язкову 14-денну самоізоляцію для всіх невакцинованих осіб, які перебували понад 7 днів за останні два тижні в Росії чи Індії.

Нагадаємо, У США та країнах ЄС реєструють все більше випадків штаму коронавірусу “Дельта”. У МОЗ наголосили, що щеплення проти COVID-19 ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби й рятують життя.

Вчора в Олександрівській лікарні у Києві помер один з шести пацієнтів, у якого виявили штам коронавірусу "Дельта". Медики розповідають, що хвороба протікає агресивніше і швидше, ніж попередні штами: на 2-3 день після госпіталізації у пацієнтів різко знижується сатурація, вони не можуть самостійно дихати. Вік важких пацієнтів молодий, 30-40 років.

Коронавірус в Україні: що відомо