Мер Мелітополя розповів, що окупанти розбіглися з блокпостів через страх наступу ЗСУ /фото РІА Мелітополь

Російські військові в Мелітопольському районі втекли майже з усіх блокпостів. Окупанти злякалися наступу української армії

Про це повідомив мер міста Іван Федоров у Facebook

"Окупанти покинули майже всі блокпости Мелітопольського району. Героїчні українські військові роблять все можливе, щоб звільнити населені пункти від рашистів. Російські окупанти заблокували в Мелітополі український зв'язок та інтернет", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому мер Мелітополя вказав, що місто деокупують в найближчі місяці, тому що пріоритет держполітики – деокупація тимчасово окупованих територій Запорізької області.

Як раніше повідомляв УНІАН, вранці 30 травня в центрі окупованого Мелітополя пролунав потужний вибух у районі проживання гауляйтера Запорізької області від Росії - екс-нардепа Євгена Балицького. За інформацією ЗМІ, вибух прогримів о 7: 50. У мелітопольців, які проживають в районі вулиць Героїв України, Петра Дорошенка, Богдана Хмельницького тремтіли вікна і стіни в будинках. 

Пізніше місцеві ЗМІ повідомили, що після вибуху на ношах носили поранених в результаті вибуху. Попередньо, відомо, що постраждала Євгенія Зайцева - дочка покійного Олега Балицького, брата псевдогубернатора Євгена Балицького. 

Мер тимчасово окупованого міста Іван Федоров заявив, що є дві версії того, що сталося - зачистка колаборантів російськими окупантами або робота українських партизанів. Після цього гауляйтер Мелітополя Данильченко заявила, що вже хоче відмовитися від "посади".

Вас також можуть зацікавити новини: