Росіяни в Мелітополі відбирають у фермерів навіть черешню / фото УНІАН, Олексій Іванов

Росіяни на тимчасово окупованих територіях України відкрито займаються грабунком, вивозячи овочі, зерно та метал. Не стала винятком і Мелітопольська черешня, яку окупанти відбирають у фермерів.

Про це мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону.

"Мелітопольська черешня вже встигла. Починається перша реалізація, але до реалізації за кілька днів рашисти зібрали всіх фермерів, які її вирощують у великих обсягах і запропонували їм співпрацю: вони забирають всю черешню під реалізацію, а коли реалізують - передадуть якісь кошти", - розповів Мелітопольський міський голова.

Відео дня

При цьому він вказав, що фермери почали збирати ягоду, але вони можуть залишитися без будь-якого заробітку.

Як раніше повідомляв УНІАН, за повідомленнями міжнародних ЗМІ, 11 травня російське судно з вкраденим українським зерном пришвартувалося біля берегів Сирії. Раніше завдяки зусиллям українських дипломатів від покупки награбованого відмовилися Єгипет і Ліван.

23 травня президент Володимир Зеленський закликав світ боротися проти продажу Росією зерна, яке її військові вкрали під час війни в Україні.

За даними Мінагрополітики, росіяни вкрали з тимчасово окупованих територій України вже близько півмільйона тонн зерна.

Крім того, росіяни крадуть не тільки зерно, пральні машини та сковорідки. Нині рашисти вивозять ще й металопродукцію з Маріуполя.

Вас також можуть зацікавити новини: