Судді загрожує до 5 років позбавлення волі / фото УНІАН

Судді, яка рік тому призупинила ліцензію авіакомпанії SkyUp, повідомлено про підозру.

Як повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань, за дорученням заступника генпрокурора судді Баришівського районного суду Київської області повідомлено про підозру у постановленні завідомо неправосудної ухвали (ч. 1 ст. 375 Кримінального кодексу України).

Читайте такожСуд Кривого Рогу не став штрафувати чоловіка за перебування без маски біля супермаркету через паління

Відео дня

За попередньою інформацією, 24 травня 2019 року суддя (Олена Литвиненко - УНІАН) постановила неправосудну ухвалу, якою було призупинено дію ліцензії на здійснення перельотів одній із авіакомпаній (SkyUp - УНІАН). Ухвала була винесена всупереч встановленого порядку скасування ліцензії та з порушенням підсудності розгляду цивільної справи.

У зв'язку зі створенням штучних перешкод суддею Баришівського райсуду під час проведення процесуальної дії, повідомлення про підозру було вручено голові Баришівського районного суду відповідно до ст. 135, 278 Кримінального процесуального кодексу України.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Київської області.

У разі доведення вини, підозрюваній загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.