Поліцейські провели санкціоновані обшуки / фото npu.gov.ua

Одному з організаторів стрілянини у Броварах повідомлено про підозру, йому загрожує позбавлення волі від 3 до 7 років.

Читайте такожВідсторонений через перестрілку в Броварах очільник поліції Вінниччини призначений на нову посаду

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства внутрішніх справ.

В організаторів угруповання, члени якого забезпечували так званий "дах" нелегальним перевізникам, поліцейські провели санкціоновані обшуки та вилучили різну зброю.

"Зранку 9 червня оперативники Управління стратегічних розслідувань в Київській області, слідчі слідчого управління обласної поліції спільно з прокуратурою та полком особливого призначення одночасно розпочали проведення санкціонованих обшуків. Заходи проводилися за місцями можливого проживання організаторів та учасників перестрілки у Броварах, а також в офісних приміщеннях", - розповіли правоохоронці.

За результатами слідчих дій правоохоронці вилучили різну зброю, набої різного калібру, ножі та "чорнові" записи.

Правоохоронці вилучили зброю / фото npu.gov.ua

"Наразі одному з організаторів заочно повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років. Слідчі дії тривають.

Як повідомляв УНІАН, 29 травня вранці у Броварах Київської області стався конфлікт зі стріляниною за участю близько 100 осіб, пов'язаний з розподілом міжміських пасажирських перевезень.

Внаслідок конфлікту постраждали троє осіб, двоє з них були госпіталізовані з вогнепальними пораненнями.

Порушено кримінальні провадження у ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), а також за ст. 15 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство двох і більше осіб) Кримінального кодексу України.

У МВС повідомляли, що у перестрілці в Броварах брали участь працівники чотирьох охоронних фірм.