Фото Ткаченко/Facebook

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко ініціює програму «Національних круглих столів», аби розпочати культурний діалог в українському суспільстві.

Про деталі програми він розповів на своїй сторінці у Facebook.

«Культура – це не лише мистецтво, культура – це про людей. Наша мета – об’єднати націю задля прогресу і прориву країни, а також відсічі агресору. Саме тому сьогодні так актуально розпочати культурний діалог в українському суспільстві. Для цього починаємо програму «Національних круглих столів». Проект спрямовано на те, щоб проявити чуттєві теми в культурних питаннях», - зазначив він.

Відео дня

Всього заплановано сім круглих столів у різних містах – Чернівці, Київ, Харків, Одеса, Кривий Ріг, Острог, Полтава. Кожен круглий стіл буде присвяченій окремій темі та матиме свого координатора.

Перше обговорення заплановане на початок серпня, а перший круглий стіл на вересень, також дискусія науковців буде доступна і в онлайні.

Координатор програми – Олександр Доній, науковець, голова Центру досліджень політичних цінностей, голова Мистецького об'єднання «Остання Барикада». Співмодератором буде релігієзнавець Ігор Козловський.

▪️ Історичний напрямок (Історичні постаті, Самоідентифікація тощо) - координатор – історик, декан Історичного факультету КНУ ім. Шевченка Іван Патриляк.

▪️ Культурний напрямок (Музика, Образотворче мистецтво, Література - координатор – культуролог Костянтин.

▪️ Духовний напрямок (Релігія, Церква) - координатор - релігієзнавець Ігор Козловський.

▪️ Мовний напрямок - координатор – мовознавець Анастасія Розлука.

▪️ Філософський напрямок («Право на щастя», «Культура діалогу») - координатор – Анатолій Єрмоленко.

▪️ Екологічний напрямок - координатор – еколог Павло Вишебаба.