Шістьох постраждалих в авіакатастрофі доправили за кордон / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Найважчих потерпілих під час авіакатастрофи у Броварах на подальше лікування доправили до Австрії. Йдеться про 6 поранених. Зокрема, 3 дітей спочатку перевезли з Київського опікового центру до Львова. А коли їхній стан стабілізувався - повезли далі до Відня. 

Як йдеться в сюжеті ТСН, першою львівські медики зустріли 6-річну Алісу, її мама теж з опіками перебувала в іншій лікарні Львова. У день авіатрощі мати повела доньку до садочка, а батько залишився вдома із сином.

"Через 10 хвилин з вікна, ми живемо біля садочка, було видно й чути, як летить гвинтокрил. І там він упав біля садочка... Згодом дружина взяла слухавку й сказала, що все горить, все обпалене. Вона сказала, що вони живі", - розповідає батько Аліси. 

У львівській лікарні розповіли про стан доправлених до них дітей:

"Наразі стан дітей важкий, але стабільний. У них опіки обличчя, шиї та верхніх кінцівок".

У Відні все лікування обіцяють безкоштовно за рахунок допомоги ЄС. Мама дівчинки Аліси, як і решта важкотравмованих у Броварах, вже у Відні. Її евакуювали днем раніше.

Алісу забирають останньою. Навіть кілька годин перельоту для дівчинки - справжнє випробування, вона досі перебуває у стані опікового шоку, але тримається.

Трагедія у Броварах 18.01.2023

18 січня 2023 року в місті Бровари Київської області на територію дитячого садка впав гелікоптер. На місці падіння було виявлено 14 загиблих, серед них - дитина.

На борту гвинтокрила було керівництво МВС, воно загинуло. У Броварах на три дні оголошували жалобу через трагедію. 

21 січня  в Українському домі в Києві попрощалися з очільником МВС Денисом Монастирським та іншими загиблими в авіакатастрофі у Броварах працівниками міністерства.

Того ж дня у Броварах попрощалися з маленькою Міланою та її мамою Оленою Пономаренко, які загинули під час авіакатастрофи 18 січня. 

Вас також можуть зацікавити новини: