Поліція Берліна не завадила росіянам побити українських журналістів / фото ua.depositphotos.com

У Берліні в Трептов-парку, де розташований меморіал радянським воїнам, загиблим у Другій світовій війні, росіяни напали на знімальну групу телеканалу "1+1".

Про це в понеділок, 9 травня, повідомив у Facebook український активіст Олександр Снідалов із посиланням на журналістку Наталію Фібриг.

Він зазначив, що напад було здійснено зокрема на ведучу ТСН Наталку Мосейчук.

Відео дня

"Бездіяльність берлінської поліції перейшла усі межі. Щойно в Трептов-парку рашисти напали на українську знімальну групу 1+1, яка фільмували сюжет про порушення під час заходів 9 травня", - йдеться в повідомленні.

Снідалов зазначив, що берлінська поліція перебувала поруч, однак не завадила нападу росіян на українських журналістів.

"Українських журналістів під час професійної діяльності побили в Берліні рашисти. Поліція Берліну була поруч і не змогла цьому запобігти. Час виходити на вулиці і задати берлінській владі кілька питань", - зазначив активіст.

Нагадаємо, напередодні в Берліні місцева поліція під час пам’ятного заходу до дня закінчення Другої світової війни в Європі, вилучила великий український прапор, який розгорнула група українських активістів.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба реагуючи на дії берлінської поліції заявив, що "Берлін зробив помилку, заборонивши українську символіку".

Посол України у Німеччині Андрій Мельник назвав інцидент з українським прапором "величезною ганьбою для Берліна 8 травня".

Раніше поліція Берліна, для запобігання ймовірним конфліктним ситуаціям, заборонила використання символіки, зокрема й української, під час заходів з нагоди закінчення Другої світової війни в Європі 8-9 травня.

Водночас, влада Берліна дозволила українську символіку протягом години, під час пам’ятного заходу до дня закінчення Другої світової війни в Європі, який буде проводити українське посольство.

Вас також можуть зацікавити новини: